Van toen naar nu, mijn persoonlijke verhaal

Hi allemaal,

Kerst is weer bijna aangebroken en ik dacht het is wel weer eens tijd om een blog te schrijven over hoe wij ons zelf nu voelen en de weg die ik tot nu toe heb afgelegd om te zijn waar ik nu ben.

Hoe gaat het met mij? Erg goed moet ik zeggen nu! Maar is wel een tijdje anders geweest qua mindset en struggles. Voor diegene die het niet wisten maar Tim en ik zouden aan een wedstrijd mee doen ( 2 jaar geleden alweer) bikinifitness en Tim Men’s physique. Ik was natuurlijk al een hele tijd afgevallen zie foto hieronder. Daar zie je ook meteen voor de mensen die mij nu kennen dat ik er nu zo ook niet meer uitzie maar meer zoals de nieuwe die ik laatst heb gemaakt (staat beneden in de blog) behalve dat ik donkerder haar heb, ook wat kilo’s eraan.


Ik schrijf nu dit artikel terwijl ik aan het fietsen ben, en dat deed mij weer zo erg denken aan die tijd. Maandenlang uit bakjes eten, 7 keer per week 45 min cardio op nuchtere maag ( nuchtere maag is echt totaal niet nodig ) onder caloriebehoefte eten om vet te verliezen en er waren geen sociale gelegenheden meer. Vervolg ? Chagrijnig naast Tim op de bank in het weekend, maar ik had wel een sixpack, want daar deed ik het allemaal voor( oké niet alles maar vond ik wel kicken) ik dacht dat als ik dat zou bereiken gelukkig zou zijn. 

Vervolg: ongelukkig en bijna geen sociale contacten meer. Dat wilden we dus niet dus zijn we ermee gestopt. Die periode erna stond in het teken van veel eten ( vreetbuien om precies te zijn en een pak oreos per dag is dan ook niet gek om 8 kg zwaarder te zijn na 3 weken). Dit was voornamelijk ook vocht natuurlijk maar mijn lichaam veranderde snel. Het gevoel dat ik weer ‘mocht’ eten en ik mezelf het echt gunde,ging dan ook niet helemaal goed. Die mindset was helemaal naar de klote, en dat heeft echt tijd gekost. Ik heb mijzelf weer kunnen herpakken maar dat duurde voor mijn gevoel erg lang. Steun van lieve vriend en familie en doelen stellen ( lange termijn maar vooral wekelijkse doelen) kwam ik weer op de rit en waren die kilo’s er weer af. 

Totdat: ja je gaat het niet geloven: stopte met roken! Een personal trainer die rookt; ja ze bestaan, weet niet of ze nu nog bestaan maar ik rookte ook nog veel ook. En iedereen weet die rookt, het heel lastig is om 1 ermee te stoppen want het is een verslaving, maar 2 het gewicht onder controle te houden. Vol goede moed ben ik van een pakje per dag ( soms wel meer ) abrupt gestopt na de zomervakantie vorig jaar september. Dat ging goed, want ik heb nooit maar dan ook nooit meer een sigaret aangeraakt en ben er tot op de dag van vandaag zooooooo blij mee . Dus als je wilt stoppen , als ik het kan, kan jij het ook echt! Maar toen kwam het eten weer…… als compensatie, mensen zeiden al ja ongeveer kom je 7 kg aan. Nou die zaten er dus ook aan( deze keer niet snel maar toch) en nee het is niet dat je stofwisseling verandert( misschien minuscuul) maar je gaat gewoon meer eten. Voorheen nam ik nooit een dessert, nu altijd ! Het is heel makkelijk om te zeggen om het gewoon niet in je mond te stoppen en het niet te eten. Want dan zou er op de wereld ook geen overgewicht zijn en iedereen blij zijn met zijn of haar lichaam. Ik ben toen ook in die tijd de opleiding van Chivo functioneel voeden gaan volgen, en daar heb ik ook zoveel aan gehad! Niet alleen voor onze klanten, maar ook heel erg voor mijzelf. Je lichaam denk niet in producten, energiebalans is leidend en wat wordt er veel onzin vertelt over voeding op het internet en social media ( dat wisten we al) maar vooral ook het mentale aspect. Ik begon naar mezelf te kijken en aan mezelf te werken dat het niet ‘fout’ is als je van je kip rijst broccoli en kwark afwijkt, het gaat om het totale plaatje, er bestaat geen quick fix en het is verdomde moeilijk om een levensstijl verandering te maken. Daarom weten wij zo goed wat onze klanten meemaken, en kunnen wij daar op inspelen. Maar het blijft altijd makkelijk om voor andere te doen behalve voor jezelf.

Waar sta ik nu ? Ik sta nu op een punt waar ik qua levensstijl heel veel heb meegemaakt, van de foto op het strand waar ik niet meer blij werd van mijn lichaam, zelf met een personal trainer aan de slag gegaan die ik nog steeds zo dankbaar ben, anders had ik hier ook niet gestaan nu! Naar op gewicht en meer willen dus aan een wedstrijd mee doen ( dit was dus de minste keuze die ik heb gemaakt) en wil wel even een sidenote geven dat je coach echt alles verschil kan maken! Dus veel mensen hier dus alleen maar sterker uit komen en ik heb daar echt mega veel respect voor. Maar dus naar bijna bikini ( afgeblazen) naar terug in shape en stoppen met roken, 7 kg zwaarder naar nu…. qua kilo’s vanaf het begin dus echt niet veel verschil, terwijl als je die foto ziet wel echt denkt dat het super veel scheelt.

Maar buiten al die fysieke veranderingen, vooral mentaal mega veel veranderingen. Ik heb veel verschillende visies gehad en door al die jaren en door ons werk nu, kan ik dat heel mooi plaatsen! En ben dan ook super trots op Tim en mij wat wij nu in 1 jaar hebben bereikt. En buiten dat wij mega trots zijn op onze klanten die constant aan het werk zijn naar de beste versie van zichzelf! Jt personal fit is een hecht team waar iedereen elkaar in zijn eigen waarde laat. 

En mijn eindstand ? Die is er niet, want ik blijf altijd werken aan nieuwe doelen zowel fysiek als mentaal. Doel voor nu ( na) de kerst is geleidelijk te werken naar een shape waar ik mij fijn bij voel en wat ik kan volhouden . waarin ik ook alles ‘mag’ eten van mezelf, geen producten uitsluit, eet volgens de 80/20 regel. Waar ik gelukkig van word zodat ik nog aan alle sociale gelegenheden mee kan doen, maar wel dat ik ook mijn doel behaal.

Dit is een heel lang verhaal geworden, knap als je alles hebt gelezen! Nu weet ik ook weer dat ik meer moet gaan fietsen ( vindt cardio niet zo leuk) omdat ik daar altijd mijn blogs schrijf. 

Heb jij nou vragen of wil jij in het nieuwe jaar aan de beste van jezelf werken? Boek nu een try out pt sessie voor €15 i.p.v. €50 en dan zie ik jou snel!

Nu eerst genieten van de kerst!!!

2 Reactie's
 • Iris
  Geplaatst op 17:58h, 20 december Beantwoorden

  Respect Justine! Super knap! En voor ons goed te lezen dat ook onze pt met dezelfde problemen kan kampen. En ook hard heeft gewerkt om doelen te behalen. Jij bent het voorbeeld dat het kan!

 • Katinka
  Geplaatst op 10:14h, 21 december Beantwoorden

  Jullie zijn echt een super team! Zo blij met jou Justine als mij PT ❤. En een prachtig voorbeeld voor mij en vele anderen.

  Hele fijne dagen gewenst en bedankt voor al je steun de korte tijd dat wij elkaar nog maar kennen. Liefs

Geef een reactie