Recensies

Na lang wikken en wegen besloot ik in februari 2017 te starten met personal training. Ik was mijn liefde voor sport verloren en elke keer dat ik in de spiegel keek verloor ik ook stukje bij beetje de liefde voor mijzelf. Het was dus hoog tijd om dit te veranderen! Via mijn sportschool kwam ik contact met Justine. Al vanaf dag één heb ik een fijne klik met haar. Ze is heel open over haar eigen ervaringen en juist die openheid vind ik heel tof en motiverend. De persoonlijke aandacht buiten de trainingen om waardeer ik heel erg. Ook buiten de trainingen om kun je met vragen terecht en Justine stuurt regelmatig berichtjes om te vragen hoe het gaat en of je ergens hulp bij nodig hebt. Juist deze kleine gebaren vind ik erg waardevol. De doelen die ik zelf heb liggen vooral op het fitter en sterker worden. Justine daagt mij uit om net wat zwaardere gewichten te pakken of net die extra herhaling te doen, iets wat ik zelf minder snel zou doen. De trainingen zijn leuk, leerzaam en gevarieerd. Ik leer veel over technieken, hoe je een training het best vorm kan geven en wat wel en niet werkt voor mij. Nu een jaar later ben ik weer dagelijks in de sportschool te vinden. Trainen voelt allang niet meer als een verplichting maar het is onderdeel van mijn dag geworden. Een belangrijke les die ik heb geleerd het afgelopen jaar is dat je elk succesje moet vieren, hoe klein deze ook is. Gun jezelf de tijd om te veranderen en wees niet te streng voor jezelf. Ik zou het zeker aanraden om bij JT Personal Fit te starten. Persoonlijke aandacht en op maat gemaakte schema’s en trainingen. Justine zet alles op alles om je te helpen je doelen te behalen. Ze is meedenkend en oplossingsgericht, heeft de kennis en de ervaring en ze is echt heel leuk in omgang. Voor mij is het een heel waardevolle investering geweest waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik een sterke vrouw, zowel fysiek als mentaal en daar ben ik trots op!

SASKIA BRAAT, 26 JAAR

Tijdens het prettige intakegesprek met Justine, ergens begin 2017 besloot ik al om de keuze te maken om met Justine een personal training traject in te gaan voor minimaal 6 maanden. Bij de start van het personal training traject heeft Justine mij duidelijk gemaakt dat je heel gedisciplineerd moet zijn om je levenswijze te kunnen veranderen in 6 maanden. Op dit moment is het de 7e maand van mijn PT traject. Ik ben dus doorgegaan na de eerste 6 maanden. Dit komt omdat ik op dit moment een extra steuntje nodig heb om mijn doelen te bereiken. Justine is een deskundige, prettige en positieve meid die mij fantastisch begeleid. Wat ik als enorm prettig ervaar is het dagelijks contact. Ze geeft adviezen, stuurt motiverende berichten en blijft mij herinneren aan mijn doel. Doelen voor mij zijn afvallen en fitter worden. De trainingen zijn erg pittig en afwisselend, en dat houdt het interessant. Elke keer weer word ik door Justine uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen. Ik heb een goede klik met Justine en dat werkt wel zo prettig om te accepteren dat ik mijn grenzen moet verleggen om mijn doelen te bereiken. Ik ga iedere week met veel plezier naar de training, omdat ik weet dat ik dan weer een stap dichterbij mijn doel ben. Ik kan iedereen JT personal fit aanraden! Het is een cadeautje voor jezelf! Ik ben enorm blij dat ik deze stap genomen heb, zonder Justine had ik dit niet kunnen bereiken omdat zij mij op de moeilijke momenten er door heen sleept. Justine je bent een topper!

CHANDRA WIERSMA, 31 JAAR

Op zondagochtend in onze tuin weer een uurtje pittig trainen met Justine. Eerste opwarm ronde, daarna stevig aan de slag met diverse verschillende oefeningen. de ene week ligt het accent meer op kracht, andere week meer op oefeningen van het roteren in verband met mijn golfactiviteiten. Boksen is regelmatig ook een onderdeel van de training. Daarbij word ik gedurende de week goed geadviseerd over mijn voeding. Justine werkt erg motiverend en haar enthousiasme geeft mij een echte boost. Ik zal de komende maanden zeker blijven trainen om mijn doel te behalen.

JOOS, 64 JAAR

Ik heb het afgelopen half jaar personal training gehad van Justine. Mijn doelen waren voornamelijk afvallen en wat strakker worden. Ik vond het erg fijn om met Justine te werken, omdat ze door haar eigen ervaring heel goed weet wat je doormaakt, hoe moeilijk het kan zijn soms om vol te houden of na een misstap weer door te zetten. Maar haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Justine wist met haar motivatie mij altijd weer een zetje in de juiste richting te geven. Ook vond ik het heel prettig dat ik altijd kon appen als ik een vraag over voeding had of als ik het gewoon even wilde bespreken als het een keer wat minder ging. In haar training luistert ze echt naar wat je zelf wilt. Iedere training is anders, waardoor het afwisselend en dus leuk blijft. Ook past ze haar training aan op de doelen waar jij aan wilt werken. Dat vind ik heel erg goed. Uiteindelijk heb ik nu bijna mijn streefgewicht bereikt en dat is zeker dankzij de hulp en steun van Justine. Ik heb nu ook echt een andere levensstijl op het gebied van voeding, waardoor ik dit ook vol kan houden. Ik heb er veel van geleerd en vond de afgelopen tijd daarom ook heel waardevol.

MARLOES MEIJERS, 28 JAAR

Snel moe, slechte conditie en geen idee waar we mee aan de slag moesten. Zo begonnen wij als moeder en dochter aan de personal training van Justine. Onderstussen zijn beide mankementen goed verholpen dankzij haar hulp.

Justine weet de aandacht goed te verdelen tijdens de training. Ze legt de houding goed uit en we hebben naast het serieuze trainen ook veel plezier. Justine is erg professioneel en geeft goede adviezen die vol te houden zijn.

Justine is ook op emotioneel/mentaal gebied erg betrokken waardoor zij te onderscheiden is van anderen trainers. Ze neemt echt de tijd voor ons. Wij hebben een vooruitgang geboekt die wij niet hadden verwacht en wij zijn ons door Justine bewuster geworden van voeding in combinatie met sporten.

Wij hebben door Justine een andere levensstijl gekregen die vol te houden is en waar wij ons prettig bij voelen. Dit hadden we zonder haar niet kunnen bereiken, bedankt Justine!

ANNETTE 56 JAAR & SOPHIE 20 JAAR

Waarom Personal Training met JT Personal Fit?

Als, al zeg ik het zelf, vrij fanatiek inmiddels ruim 14 jaar 2 x per week spinning beoefenaar bij Healthcity, en fietser met een e-bike voor het woon- werkverkeer (circa 32 km dagelijks) en daarnaast de dagelijkse wandelingen met onze hond, valt het met klimmen van de jaren niet mee om op gewicht te blijven, jaar voor jaar komt er zo een kilootje bij, ongemerkt zit je op een gewicht waar ik niet blij van werd, bij mij gaat dat voornamelijk in de buik zitten. In het verleden heb ik gewicht proberen te verliezen met het Cambridge dieet, dit werkt op de korte termijn, echter als je met deze shakes stopt en weer overschakelt op “normaal eten” dan komen de kilo’s er ongemerkt weer bij.
Ook heb ik een aantal jaren met de wielerfiets bij een toerclub tochten van rond de 100 km gereden, maar gewicht verliezen lukte ook hier niet mee.

Ik hoorde van de goede resultaten van Personal Training als alternatief om gewicht kwijt te raken. Na een vrijblijvend gesprek met Justine van Kuijk heb ik uiteindelijk besloten een traject van een half jaar af te sluiten, de doelstelling die Justine en ik hebben besproken is een halve kilo gewicht verliezen per week, daarnaast ga je vet verliezen en spiermassa kweken. Wat de kosten hiervan betreft, zet het eens af tegen de kosten van een dieet en zie het vooral in een investering in een gezonder lichaam. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik vrij septisch was, zo van gaat dit bij mij werken? De resultaten na circa 7 weken persoonlijke aandacht, verbazen mij in positieve zin. De afgesproken doelen worden tot nu toe door mij makkelijk gehaald, iedere week krachttraining in combinatie met de voedingsapp leren mij dat het meer dan de moeite waard is geweest om in mezelf te investeren. Kenwoorden hierbij zijn doorzettingsvermogen en consistentie, blijf hierbij denken wat is mijn doel en is het mij waard hiervan eventueel af te wijken, het blijft een kwestie van keuzes maken. Justine is een vriendelijke, doelbewuste trainer die mij iedere week weer uitdaagt het beste in mezelf naar boven te halen, naast de keuze bewust voor voeding te kiezen. Iedere week variëren de oefeningen weer en geleidelijk aan neemt de intensiteit toe.
HANS KAMPHUIS, 58 JAAR

Afvallen, spieren kweken of conditie opbouwen? Niks is te veel voor Tim en Justine. Zelf heb ik gekozen voor afvallen. In mijn verleden ben ik veel gepest. Waarom? Lag het aan mijn postuur? Lag het aan iets anders? Ik weet het zelf ook niet maar dit heeft mijn zelfvertrouwen geschaad. Zelf dacht ik altijd dat het aan mijn uiterlijk lag. 

Ik heb 9 jaar lang gevoetbald. Twee keer in de week trainen en één keer in de week een wedstrijd. Soms zelfs twee keer in de week een wedstrijd als ik met een hoger elftal mee moest spelen die op zondag voetbalde. Op de middelbare school fietste ik ook nog is gemiddeld 150 kilometer per week. Aan sport deed ik genoeg en heel ongezond eten deed ik niet, maar mijn postuur bleef hetzelfde. Slank ben ik nooit echt geweest. 

Anderhalf jaar geleden kreeg ik een blessure waardoor ik per direct moest stoppen met voetballen. Fietsen deed ik ook niet veel meer omdat ik naar De Rooi Pannen in Tilburg ging en dat veel te ver is met de fiets. Ik kwam weer aan omdat ik niks durfde te doen met mijn blessure. De blessure die ik kreeg en dus nog heb, is het mediaal tybiaal stresssyndroom. Men noemt dit ook wel springschenen. Het is echt verschrikkelijk om te hebben naar mijn mening. Verder ging ik ook niet graag naar een sportschool, vooral niet in mijn eigen dorp. Ik voelde me dan erg aangekeken en nog onzekerder.
In oktober 2017 begon ik met mijn stage bij Club Pellikaan Goirle. Daar leerde ik Tim en Justine kennen. Op den duur heb ik om wat informatie bij ze gevraagd en heb ik een proeflesje gedaan bij Tim. Dit beviel me wel en ik heb besloten om een pakket van vier sessies te nemen om te kijken of het me zou bevallen. Ik heb nu drie sessies gehad bij Tim en één bij Justine. Er is al een goed begin gemaakt. 

De sessies met Tim en Justine gaan niet alleen om kwantiteit, het gaat ook vooral om kwaliteit. Zorg eerst dat je de techniek goed onder de knie hebt, later gaan we het opbouwen en gaan we de kwantiteit verbeteren. Na elke sessie voel ik me goed, ook al zorgen ze ervoor dat ik na elke sessie weer een dag of twee last heb van spierpijn. 

Ik kan mezelf nooit complimenteren, ook al voel ik me nog zo goed. Tim en Justine laten wel merken hoe goed je het doet en dat ze trots op je zijn. 

Het draait dus niet alleen om de trainingen. Het draait ook om het contact buiten dat ene uurtje personal training per week. Ze sturen je vaak een berichtje met de vraag hoe het gaat en of ze je ergens mee kunnen helpen. Als je ze aangeeft wanneer je gaat sporten, maken ze ook schema’s voor je zodat je weer lekker kunt gaan trainen. Persoonlijk vind ik het erg fijn om contact met ze te hebben buiten de sportschool.

Proficiat jongens, jullie hebben ervoor gezorgd dat ik weer durf te sporten in een sportschool en dat ik het ook weer leuk ben gaan vinden. Ga zo door! 

FEMKE VAN DE MEERAKKER, 20 JAAR

In januari kreeg ik van manlief een cadeautje. Een aantal lessen personal training bij Justine. Lief bedoelt maar echt niets voor mij dacht ik. Ik ben totaal niet fanatiek bezig met sporten. Ik let wel op mijn eten maar ben absoluut geen diehard. Maar na de 1e les vond ik het gelijk leuk! En de keren die volgden, keek ik er steeds naar uit. Sporten met Justine vond ik ten eerste erg gezellig. Maar ik heb er ook heel veel van opgestoken. Samen met haar heb ik vooraf besproken wat ik zou willen. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Ik heb meer doelgerichte oefeningen geleerd. We hebben gewerkt aan mijn houding vanwege mijn zwakke rug. Ik merkte al heel snel verbetering. Dat zorgde ervoor dat ik er nog meer voor wilde gaan. Ook met het eten ging het goed. Natuurlijk had ik af en toe een mindere dag maar Justine was er altijd om me op te beuren. Ook deelt ze recepten en geeft ze veel goede tips. De schema’s en de apps die ik via Justine krijg zijn erg fijn.
Nu na 4 maanden heb ik mijn streefdoel qua gewicht bereikt. Ik heb nu weer nieuwe doelen gesteld en ben van plan om er weer voor te gaan. Ik heb zoveel meer zin gekregen in sporten. Ik vind de oefeningen veel leuker, zie zeker resultaat en voel me beter! Tussendoor stuurt Justine regelmatig een app om te vragen hoe het met je gaat. Ook Tim komt in de sportschool even vragen hoe het gaat. Heel leuk dat ze allebei betrokken met je zijn. Ze motiveren en stimuleren je enorm. Ik dacht echt dat het niets voor mij zou zijn en dat ik nooit zin zou krijgen in sporten. Justine, het is jou wel gelukt en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor!

Slanker dan voor mijn zwangerschap!

Bijna een jaar na de geboorte van onze dochter was ik nog steeds niet op mijn pre-zwangerschapsgewicht. Met name de extra kilo’s rondom de buik, taille, billen en heupen zaten mij dwars. Ondanks verwoede pogingen in de sportschool, sloeg de weegschaal nog steeds de verkeerde kant uit.
Kortom: weg met de frustratie en kilo’s en tijd voor actie.
Samen met Justine heb ik gekeken wat een realistische doelstelling was: streven naar een gezond gewicht en een goed gevoel over mijn eigen lichaam stonden daarbij centraal.
Daarbij lag de focus op het verlies in cm’s en niet op gewicht. Aangezien ik geen overgewicht had, hoefden er ook niet heel veel kilo’s eraf.
Het begin was het mentaal zwaar en vereiste het echt doorzettingsvermogen, omdat het voor mijn gevoel langzaam ging. Terecht merkte Justine dan op “dat de extra kilo’s die het afgelopen jaar waren gekomen er dus ook niet binnen een week af zouden zijn”. Even reality check dus.. maar wel een motiverende!
Justine heeft me goed begeleid in het aanpassen van mijn voedingspatroon wat heeft geleid tot uiteindelijk een verlies van 30,5 cm in omtrek en een gewichtsverlies van 5 kilo!!
Met 1,78 m weeg ik nu 66,5 kilo en heb ik een gezond vetpercentage. Door het trainen met Justine is mijn lichaam strakker geworden en ben ik erachter gekomen dat krachttraining hartstikke leuk en effectief is. Juist de oefeningen met de bal op de mat oefen ik nu zelfstandig.
Mijn traject met Justine zit er na een half jaar op met als resultaat dat ik zelfs 1,5 kilo lichter ben dan voordat ik zwanger werd.
Justine is een betrokken personal trainer met duidelijk een oog voor mens en doel. Ze adviseert en motiveert waar nodig en laat je zien dat je trots op jezelf mag zijn!
Justine enorm bedankt voor jouw hulp en support!

Lydia Brizzi, 37 jaar